Eerste bekerwedstrijd Hontenisse… uit naar VCK

De eerste bekerwedstrijd was afgelopen zaterdag en de eerste selectie moest uit naar VCK in Koudekerke. Deze ploeg van Thomas de Ridder had de eerste wedstrijd uit verloren van Tholense Boys met 4-2. Beide teams komen uit in de 3e klasse zaterdagcompetitie.

De wedstrijd in Koudekerke werd bij lekkere temperatuur gespeeld en het was op kunstgras. Op zich niet de ideale omstandigheden (kunstgras) en dan vergeten we het nog te hebben over de bal waarmee gespeeld werd…..(of combinatie veld/bal?)

Om 17 uur was de aftrap en het spel ging redelijk gelijk op. Enkele kansen waren er voor zowel Hontenisse als V.C.K. maar het bleef 0-0. De tweede helft, onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Struijk, was het spel van Hontenisse iets meer verzorgder en zaten de blauw witte wat korter op de tegenstander. Uiteindelijk werd het 0-2 door twee doelpunten van Pim van Jole. Het eerste doelpunt was een hard schot van 16 meter wat onder de keeper doorging en het tweede doelpunt, eveneens een schot van ongeveer 16 meter, welke van richting veranderde en in het doel belandde achter de goed keepende Joshua de Dolder!

Door deze zege staat zowel Hontenisse als Tholense Boys op 3 punten en zal de beslissing (in poule van 3) komende zaterdag 16 september vallen als Hontenisse Tholense Boys thuis ontvangt om 17 uur. Het doelsaldo is gelijk (+2), maar Tholense Boys heeft 4 doelpunten voor (tegenover Hontenisse 2), dus zal Hontenisse moeten winnen om zich te plaatsen voor de knock out ronde.